onsdag 14 maj 2008

Living Elaine - Episode 86

Läste en artikel om ledarskap och förändring som var mycket bra.

Jag minns nämligen inte hur många omorganisationer jag varit med om, med syfte att förbättra verksamheten, som blivit pannkaka av just de anledningar som artikeln beskriver. Ledningen lyckas inte kommunicera syftet med förändringen vilket innebär att personalen kör på "som vanligt" eftersom de i sin förvirring söker sig till det de kan. I en del fall har misslyckandet resulterat i ytterligare omorganisationer eftersom den första inte burit frukt. Dessvärre har inte heller denna förändring varit lyckosam eftersom ledningen begår samma misstag igen. Och så har det fortsatt gång på gång på gång....

För dig som är intresserad av att lära sig mer om hur man hanterar förändring på bästa sätt rekommenderar jag boken "Managing change: Making the most out of tranisitions".

Och för dig som inte orkar med den typen av läsning kan jag rekommendera "Who moved my cheese?" som är en mycket lättsam och lättläst, men mycket tänkvärd bok kring hur olika människor hanterar förändring. Läs den och fundera litegrann över vilken av karaktärerna som överensstämmer på dig och dina kolleger!

"You give me hope Joanna"

Inga kommentarer: