måndag 18 maj 2009

Living Elaine - Episode 157

Med risk för att ni kommer att tro att jag helt tappat stinget i yrkeslivet och numera helt ägnar mig åt husmoderliga sysslor kommer här ett fantastiskt recept på rabarberpaj.

Knäckig rabarberpaj
Skär 500 g rabarber i småbitar, lägg dem i en ungsform. Strö på lite socker.

Smält 150 g smör
häll i 0,5 dl sirap och 1 dl grädde, vispa ihop och dra av kastrullen

Blanda detta:
2 dl mjöl
2,5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 dl socker

Blanda detta med det i kastrullen, men kastrullen ska ej stå på plattan då.

Bred geggan över rabarberna, grädda i 25-30 min i 175 grader, tills ytan är lite knäckig. Njut med vaniljvisp eller glass.

(Receptet lånat från Linda Skugge (av alla människor på jorden...))

"She always ready, when you want it she want it"

Inga kommentarer: