fredag 25 april 2008

Living Elaine - Episode 74

Mera smicker och länkar. Gå gärna in och läs Motivationsbloggen på Expedition WOW. Mycket spännade och intressant läsning om ledarskapp och motivation.

"Heaven is gone and heaven is here"

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Living Elaine, maste tacka for en valdigt bra blogg. Jag onskar jag hade haft den har att tillga nar jag borjade som projektledare i IT-branchen for en del ar sedan. Jag kanner igen mig i mycket av det du skriver. Valdigt tydlig och inspirerande skrivet ocksa! :)

Nu sitter man i Silicon Valley och funderar pa vad nasta steg skall bli i karriaren. Vad ser du ar nasta steg efter projektledning i olika grader, foretagsinternt saval som cross-business och rent kundrelaterat? Hur hittar man ny motivation efter middle-management slitningar?

Hanna sa...

Först och främst - stort tack för dina snälla ord. Det glädjer mig!

Sen till din fråga som verkligen inte är en lätt fråga. Jag har samma funderingar själv och tror inte riktigt jag har kommit fram till svaret. Men jag tror att jag skulle leta efter en roll där jag kunde agera mera coach/mentor åt yngre projektledare och få dela med mig av mina egna erfarenheter. Att hjälpa andra individer att växa och utvecklas är en motivationsfaktor som i alla fall driver mig. Sen behöver det inte nödvändigtvis innebära att man ska bli chef som kanske spontant är det naturliga steget. Med lite kreativitet går det säkert att även att hitta roller som är inspirerande och motiverande. Det viktigaste för mig är att jag åtminstone har en eller två kolleger i min närhet som jag känner att jag har ett erfarenhetsmässigt utbyte av. Då kan middle management vara i stort sett hur tråkiga dom vill. :-) Kanske inte ett fullkomligt svar, men jag har inget bättre för tillfället.