måndag 4 februari 2008

Living Elaine - Episode 18

Äntligen en dag med lite händelseförlopp!

Vaknade osedvanligt tidigt (07:15) och var osedvanligt pigg. Käkade sedvanlig frukost (havregrynsgröt...omåttligt präktigt) och hoppade in i bilen för att åka och jobba. Det var länge sen jag kände sådan inspiration att få börja jobba igen! Tre veckors slashasande med feber och snor har onekligen gjort susen för motivationen. Inledde bilfärden med att nästintill köra av vägen av att lyssna på Din gata. Musiken är toppen, men Cynthia och co är inte direkt världens intelligensreserv. Idag avhandlades ämnet "Kastsystemet" varpå Juan avslöjade att han inte hade en susning om vad det kastlösa folket var för några och skämtade till det lite genom att undra om de gillade kast med liten boll. Cynthia kontrade med att förklara att det handlade om någon slags prickar och fattiga människor. Jisses! Med risk för att låta som en gammal kärring (snart 30!)frågar jag mig vad ungdomarna lär sig i skolan nuförtiden.

Väl på plats hann jag med att hämta ut min nya PC som är totaltblockerad från omvärlden så det tar typ ett par månader att få helpdesk att konfigurera den till ett användbart skick (Heja stor-företagspolicy 1). Sedan lyckades jag boka tid (!) för fotografering till mitt passerkort (Heja stor-företagspolicy 2) hos en dam som ansåg sig mycket viktig och upptagen men uppenbarligen inte alls var det eftersom jag såg hennes schema. Jag hann med att socialisera med ett gäng nya kolleger och därtill identifiera att projektplanen som vi skrivit kontrakt på inte alls håller ihop (precis som det brukar vara). Och sen var det dags att åka hem igen. Med tanke på att det tar 20 minuter längre tid med bil och dessutom är oändligt tråkig väg införskaffade jag ett tågkort och bidrar därmed även till en bättre miljö (Heja mig). Dagens I-landsproblem är därför var jag ska parkera min bil eftersom jag inte har dygnetrunt-parkering förrän 1-Mars och inte känner för att pröjsa 15:- i timmen dagtid. Kanske något SJ borde subventionera för att jag är snäll och åker med deras tåg?

That's it folks. Nu återstår det bara att fixa lite kvällsmat och sen lägga mig på sofflocket och titta på TV. Har jag tur kanske jag även kan inkassera lite vad- och fotmassage. Men då får jag nog fråga väldans snällt.

"Det är så logiskt alla fattar utom du"

Inga kommentarer: